Møt Petter Stensby

Nordkisa har en engasjert stemme som har gjort seg bemerket innen lokalpolitikken. Petter Stensby, en blid mann på 70 år, har dedikert mye av sin tid til å jobbe for rettferdighet og bedre forhold for eldre. Vi tok en prat med Petter for å høre om hans historie, engasjement og visjoner for Ullensaker.
Litt om Petter

Alder: 70 år

Bosted: Nordkisa

Jobb: Pensjonist, men jobber deltid på skole

Bakgrunn: 44 år i Skatteetaten.

La oss begynne med Petters opprinnelse. Dette ligger litt i Petters etternavn Stensby, som for de med lokalkjennskap i området, gir et «lite» hint om gården han vokste opp på. Petter vokste nemlig opp på Stensby, en bondegård i Nordkisa, omgitt av dyr og natur. Som barn på en bondegård, lærte Petter tidlig betydningen av hardt arbeid og samfunnsengasjement. Det er derfor ikke rart at Petter engasjerte seg i politikk og for Nordkisa – hans evige favorittplass og bosted.

For Nordkisa er Petters favorittplass. Her har han bodd hele livet, med unntak av noen år på Jessheim og studier i Oslo. Han føler en sterk tilhørighet til stedet, som han beskriver som et komplett lokalsamfunn med butikker, skoler, idrettsanlegg og nærhet til marka.

I dag ser vi Petter i en pensjonisttilværelse etter hele 44 år i tjeneste hos Skatteetaten. Men pensjonisttilværelsen har på ingen måte bremset ham, da Petter fortsatt er svært aktiv på mange områder. I ukedagene opprettholder Petter sitt engasjement som lærer to dager i uken. I tillegg er han en aktiv deltaker i kommunestyret og har flere verv innen ulike styrer.

På fritiden holder Petter seg i form gjennom trening og jobber for å fremme frivilligheten ved å merke og vedlikeholde turløyper i nærområdene. Han har en stor kjærlighet for fjellturer og er en lidenskapelig friluftsmann som gjerne legger til rette for at andre kan nyte naturen. «Det er alltid like hyggelig å møte blide, hyggelige og positive personer på tur», sier Petter med et smil.

I sommer har Petter tatt en velfortjent ferie. Han har vært 10 dager i Parga, Hellas, sammen med gode venner. Han har også fått tid til noen dager på hytta på Sjusjøen. «Det er noe spesielt med sommeren hvor man har frihet til å bare slappe av, ta lange turer i naturen og nyte solnedgangen med en kald øl i hånden», forteller han.

Petter valgte å engasjere seg i politikk og Fremskrittspartiet fordi han ønsket å påvirke ulikhetene han observerte i samfunnet. Han brenner for de svake i samfunnet, spesielt eldre og syke, og mener at deres levekår ikke er verdige nok. Han vil også jobbe for en trygg skole og ønsker å få flere private aktører involvert der det offentlige ikke strekker til. Valgfriheten som Fremskrittspartiet representerer er avgjørende for ham.

Med hjertet på rett sted har Petter flere hjertesaker som han ønsker å jobbe for. Eldreomsorg, skole, oppvekstvilkår er blant sakene som står Petter nærmest. «Det er på høy tid å redusere det fysiske forfallet blant folk og legge til rette for økt fysisk aktivitet. Vi må satse på god folkehelse hele livet», forteller Petter engasjert.

– Da kan vi ikke ha eiendomsskatt som reduserer aktiviteten i kommunen og som påvirker kommuneøkonomien i negativ retning, avslutter Petter.

Hvorfor du skal stemme på Petter

Petter er en uredd og ærlig politiker som jobber hardt for å gjøre en forskjell i Ullensaker. Han er en forkjemper for rettferdighet og bedre forhold for eldre. Med sin lange erfaring og sterke engasjement, er han en tydelig og inspirerende stemme fra Nordkisa.

petter-stensby

Petter Stensby

listekandidat nr. 2

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email