Møt Eli-Anne Zahl

Eli-Anne Zahl, den 17. listekandidaten for Fremskrittspartiet i kommende valg, er en kandidat som bringer med seg en unik oppvekst og livserfaring. Hennes oppvekst har formet hennes syn på verden og politikken, og her får du et kort innblikk i hennes historie.
Litt om Eli-Anne

Alder: 58 år

Bosted: Jessheim

Jobb: Gatemanager for Norwegian

Eli-Anne Zahl så dagens lys på Andøya, men allerede som femåring flyttet hun til Gardermoen, der hennes far tjenestegjorde i forsvaret. Hun tilbrakte barndommen sin i det som lokalt ble kalt «Ny-England,» en del av Gardermoen som var i nærheten av militærleiren. Denne oppveksten var uten tvil unik, og Eli-Anne og hennes venner ble regelmessig vitne til militærøvelser, skyteøvelser med rødfis, imponerende marsjering, og militære kjøretøy og stridsvogner som rullet gjennom gatene.

Livet i nærhet av en militærleir satte sitt preg på Eli-Annes barndom. I tillegg til militæraktivitetene som var en del av dagliglivet, hadde hun også spesielle møter på vei til skolen. Det var ikke uvanlig å støte på sirkuskongen Arne Arnardo, som gjerne fulgte henne hele veien til skolegården. Besøkene til området der sirkusartistene og dyrene oppholdt seg når de ikke hadde forestillinger, skapte uforglemmelige øyeblikk i hennes oppvekst.

Selv om Eli-Annes barndom ble preget av livet som militærbarn, som hun i dag ser tilbake på med både kjærlighet og nostalgi, var hennes opprinnelige karriereambisjon noe helt annet.

«Helt i begynnelsen ville jeg bli sykepleier, akkurat som mange andre i min alder. Men skjebnen hadde andre planer,» sier Eli-Anne med et smil.

«Jeg tok faktisk et friår fra skolen, som til slutt viste seg å vare i over 40 år! Jobb ble rett og slett mer fristende for meg.»

Eli-Annes yrkesliv ble derfor veldig mangfoldig. Det startet som renholder i militærleiren på Gardermoen til å jobbe som trailersjåfør, ferskvaresjef, selvstendig næringsdrivende, butikkmedarbeider, vaktmester i Spania, og frivillig tjeneste i kirken samt som fengselsvenn for Røde Kors.

«Jeg har vært involvert i en rekke forskjellige yrker opp gjennom årene, og denne erfaringen har gitt meg et unikt perspektiv på livet og samfunnet.»

Etter å ha bodd på ulike steder i landet og prøvd ulike yrker, flyttet Eli-Anne tilbake til kommunen i 2014. Hun bosatte seg først på Mogreina og senere på Jessheim. Tilhørigheten og de gode minnene fra området trakk henne til Oslo Lufthavn, hvor hun i dag jobber som Gatemanager for Norwegian. Hun elsker jobben sin, og når hun vandrer gjennom flyplassen, føler hun seg hjemme og husker de enkle gatene som nå huser terminalen.

For Eli-Anne har fly og reiselyst alltid vært en naturlig del av livet, noe som har dype røtter i barndommen. Det å jobbe på en Oslo Lufthavn har ikke akkurat dempet Eli-Annes reiselyst.

«Med en far i militæret og familie på Andøya, ble det ofte flyturer med Herkules-flyet. Jeg husker fortsatt lukten inni Herkulesen. Den gir meg fantastiske minner,» deler Eli-Anne med et smil.

Utforsking av nye steder og kulturer er noe som gir henne glede, uansett om det er med fly, bil eller til fots. Selv under koronapandemien, da reisemulighetene ble begrenset, fant hun og mannen spenning i å utforske Norge, og en minneverdig bilferie til Lofoten står ut som et høydepunkt.

«Men i år blir sommerferien litt senere, for nå har vi en viktig valgkamp først. Når valgvaken den 11. september er over, setter vi kursen mot Spania med bil. Da tenker jeg at vi virkelig trenger hvile, så da blir det sol og strand på Costa Blanca i 3 uker,» sier Eli-Anne lattermildt.

For Eli-Anne er reiselyst og oppleve andre kulturer en livsstil, men i dag er hun også en fremtredende kandidat for Fremskrittspartiet.

Hun husker tydelig da hun besøkte en FrP-stand under Jessheimdagene. De som stod der hadde på seg FrP-jakker, og det minnet henne om hennes egne over mange år som FrP-velger. Hun tenkte: «Jeg vil også stå på en slik stand og ha en sånn jakke.» Det var slik hun for alvor engasjerte seg i politikken for bare to år siden. Nå er hun medlemsansvarlig i Ullensaker FrP og listekandidat i kommunevalget.

I Fremskrittspartiet har Eli-Anne funnet et fellesskap som hun setter stor pris på. Partiet inkluderer alle aldersgrupper og et bredt spekter av kunnskap og erfaring. Som relativt ny i politikken føler hun seg godt ivaretatt og har allerede blitt valgt inn i styret samt som vara i Hovedutvalg for Teknisk, Idrett og Kultur.

Som listekandidat for Fremskrittspartiet og medlemsansvarlig i Ullensaker FrP, har Eli-Anne en tydelig visjon for kommunens utvikling. Hun brenner sterkt for å forbedre eldreomsorgen og har konkrete mål om å øke antallet sykehjemsplasser samt etablere en dedikert demenslandsby. Hun ser også behovet for en forebyggende enhet som kan gi eldre bedre tilgang til helsetjenester, slik at flere kan bo hjemme hvis de ønsker det.

Hvorfor du skal stemme på Eli-Anne

Med en løsningsorientert tilnærming til livet, ser Eli-Anne muligheter der andre ser utfordringer. Ved å stemme på Eli-Anne gir du din støtte til en kandidat som har en variert bakgrunn, stort engasjement og et sterkt ønske om å gjøre en positiv forskjell i Ullensaker kommune. Hun bringer med seg et unikt perspektiv og en vilje til å finne praktiske løsninger på lokale utfordringer.

eli-anne-zahl

Eli-Anne Zahl

listekandidat nr. 17

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email