Endelig ble det sykehjemsmat

Fremskrittspartiets politikere i utvalg for helsevern og sosial omsorg har lenge ønsket å få et realistisk inntrykk av hva slags mat som serveres på institusjonene. Nå ser det ut til at det endelig skjer.

Etter maktovertakelsen av den borgerlige posisjonen i Ullensaker, ser det ut til at sykehjemsmaten får en etterlengtet oppmerksomhet. Hovedutvalgsleder Alf Jaran Karlsen fra Ullensaker FrP har i onsdagens møte i hovedutvalget for helsevern og sosial omsorg tatt initiativ til servering av sykehjemsmat i forkant av møtet. Målet er å gi politikerne et nærmere og mer positivt innblikk i matkvaliteten som tilbys eldre og andre institusjonsbrukere.

– «Vi ønsker å være tett på tjenesten og forstå matopplevelsen til våre eldre bedre. Det er viktig for oss at maten som serveres er god og næringsrik. Ved å spise maten selv, får vi et mer realistisk inntrykk av hva som tilbys daglig,» sier Karlsen.

Camilla Svensson og Markus Gotaas fra Ullensaker FrP sin gruppe i helsevern og sosial omsorg, deler denne positive holdningen og understreker betydningen av riktig mat i eldreomsorgen.

– «Riktig mat er en viktig del av eldreomsorgen i kommunen. Vi ønsker å styrke mattilbudet og er fast bestemt på å opprettholde kvaliteten,» sier Svensson.

Tidligere forsøk på å prøvesmake sykehjemsmaten under politiske møter ble nedstemt i 2019 av blant annet Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Rødt, men nå er det nye tider og et annet flertall.

– Hva fikk dere til mat?

«Vi fikk tradisjonell mat med kjøttkaker i brun saus med poteter», forteller Gotaas.

– Er du fornøyd?

«Så absolutt! Vi fikk også dessert, som var helt fantastisk».

Med denne positive innsatsen fra det nye lederskapet, ser det ut til at sykehjemsmaten i Ullensaker kan forvente en lysere fremtid, med fokus på kvalitet og brukertilfredshet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email