Møt Tom Staahle

Tidligere ordfører Tom Staahle er en erfaren og engasjert politiker som har gjort et varig inntrykk på Ullensaker. Men hvem er egentlig denne "Staahle-mannen"?

Tom har en historie som spenner fra Oslos bygater til Jessheims mer roligere strøk og lokalsamfunn. Født og oppvokst i hovedstaden, har Tom gjennomgått en fargerik oppvekst som har formet hans engasjement for Ullensaker og dets innbyggere.

«Jeg hadde en god barndom og oppvekst», smiler Tom, mens han reflekterer over sine tidligere år.

– Vi flyttet fra Oslo til Krokstadelva og bodde der en stund før vi slo oss ned i Skedsmokorset. Deretter kastet jeg anker her i Jessheim, og det har vært mitt hjem siden høsten 2000. Jeg har opplevd forskjellige steder og livsstiler, og det har lært meg verdien av å tilpasse meg og være løsningsorientert.

Som en ung gutt hadde Tom store drømmer om å bli fotballproff, akkurat som mange andre jevnaldrende. «Fotball var min lidenskap, og jeg drømte om å spille på den store scenen», ler han. Men med tiden ble han også fascinert av politiets arbeid og vurderte en karriere i lov og orden. «Jeg ønsket å bli en del av noe større, noe som kunne gjøre en forskjell i menneskers liv.»

Tom forfulgte ambisjonen om å bli den beste versjonen av seg selv. Han tok utdannelse, skapte en trygg fremtid for sine barn og familie, og hans engasjement for samfunnet vokste. Det var ikke lenge før han fant veien til politikken, der han oppdaget en plattform for å påvirke og gjøre en positiv endring.

«Når jeg ser tilbake, er det en naturlig utvikling. Jeg ønsket å gi noe tilbake til lokalsamfunnet som har gitt meg så mye», deler Tom med entusiasme.

– Det er her min lidenskap for Ullensaker og innbyggerne ble født. Jeg ønsker å være en stemme for de som trenger det, en ombudsmann som lytter og tar handling.

Fra barndomsinteresse til ordfører for hele Ullensaker. Med en politisk karriere som strekker seg langt tilbake til 13-års alderen, har Tom bidratt til en verdig styring av Ullensaker.

«Jeg har hatt gleden av å være med og styre utviklingen av kommunen siden 2000,» sier Tom med et tilbakeblikk om alt som har skjedd.

– Det har vært en spennende reise, fylt med utfordringer og hardt arbeid, men jeg er stolt av det vi har oppnådd.

Tom ble ordfører etter valget i 2015 og var ordfører i perioden 2015-2019 før et redgrønt flertall med 1 representants overvekt fikk flertall. Så derfor selv om sommeren er i full blomst, så har ikke Tom hatt særlig tid til å hvile. «Sommeren er en viktig tid for å drive valgkamp for å fremme vår visjon og politikk,» forklarer han. Men når han endelig tar en pause fra politikken, verdsetter Tom det enkle i livet – å være sammen med sin samboer og familie.

For Tom er mer enn bare en politisk skikkelse. Under overflaten av hans politiske engasjement finner vi en familiekjær mann med flere sider og minst en uventet interesse – han er nemlig glad i å synge. «Det å synge er en måte å uttrykke seg på og utforske sin kreative side,» deler han med et smil.

Den senere tiden har også turer i skog og mark blitt noe Tom setter pris på, og han har flere favorittsteder som han setter pris på sammen med familien. «Gaustadblikk er en av mine favoritter – et sted som gir meg både ro og perspektiv,» forklarer han.

– Men Liverpool, med sin rike historie og lidenskap for fotball, fanger også hjertet mitt. Og selvfølgelig, New York, en by som pulserer med energi og muligheter.

Men det kommer nok ikke som et sjokk at det er Ullensaker som virkelig ligger på topp for Tom.

Helsepersonellet er ryggdragen i helse- og omsorgstjenesten​

Vi trenger flere varme hender

«Når man rammes av sykdom eller blir pårørende, da forventer vi at helsevesenet står beredt til å hjelpe.» – Tom Staahle

Tom er en lidenskapelig forkjemper for politikk og samfunnsutvikling, og har satt sin energi inn på saker som helse- og omsorgspolitikk, skolemiljø uten mobbing, samt å fremme vekst i næringslivet og kultur/frivillig sektor.

«Når det kommer til helse- og omsorgspolitikk, er det essensielt å sikre tilstrekkelige ressurser og tjenester for våre innbyggere,» sier Tom.

En mobbefri skole er også en sak som er viktig for Tom. «Mobbing skal ikke aksepteres i våre skoler. Mobberen skal ut av skolen, og vi må sørge for at alle elever har en trygg og trivelig læringsmiljø,» uttaler han bestemt.

Samtidig ønsker Tom å gi næring til næringslivet og kultur/frivillig sektor. «Vi må legge til rette for en blomstrende lokal økonomi og støtte kulturlivet og frivillige organisasjoner som beriker vårt samfunn,» forklarer han.

Som politiker er Toms tale tydelig og hans krav er klare. «Jeg står for det jeg mener, og jeg vil være en tydelig stemme for Ullensaker,» sier han bestemt.

Avslutningsvis ønsker Tom å fremheve at han er takknemlig for støtten han har fått fra Ullensaker FrP og alle som tror på hans visjon for kommunen.

«Sammen gjør vi Ullensaker til den beste kommunen å bo og leve i. Jeg er takknemlig for tilliten og er klar til å drive valgkamp hver eneste dag frem mot valgdagen,» avslutter han.

Hvorfor du skal stemme på Tom

Tom Staahle er uten tvil en tydelig stemme for Ullensaker, og han er fast bestemt på å gjøre en forskjell for kommunen og dens innbyggere. Han er en politiker som går rett på sak og tar standpunkt for det han tror på.

tom-staahle

Tom Staahle

listekandidat nr. 2 for Akershus og Ullensaker